9 Haziran 2022 Perşembe

Yoksul Kalma Korkusu ve Göçmenler

 

“Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz sizi de onları da rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.” (İsra Suresi, 31)
Şeytan sizi fakirlikle korkutarak cimriliği ve hayasızlığı emreder; Allah ise kendisinden mağfiret ve bol nimet vadeder. Allah'ın lütfu boldur, O her şeyi bilir. (Bakara Suresi 268)
İnsanoğlunun içine yoksulluk korkusu girmişse çocuğunu bile öldürüyor, düşünün bu korkuya düçar olanlar göçmenlere hangi gözle bakar .
Ve ayete göre bu korku insanı hayasızlığa yönlendiriyor.
Çünkü bunu kendine hak olarak görüyor.
Bu millet çok defa göçmenlere kucak açtı şimdi insanların bu zaafını kışkırtarak muhalif mahfiller bir hesap peşinde.
İnsanımızın ezici çoğunluğu, yardımlaşma kurumlarımız ve devlet kurumlarımız görevini gereği gibi yerine getirmeye devam edecektir bundan endişemiz yok ama
Bu açlık korkusu, düşene vurma süfliliği ve mazlumun ahını alma hoyratlığı İlahi planda cezasız kalmaz ve genelde dünyada bir dersle sonuçlanır.
Son yıllarda dünyanın en cömert ülkesi seçiliyorken bu zayıflar yüzünden dünyanın en göçmen düşmanı ülkesi olarak anılacağız.
Bunun ilahi planda da bir cezası olur. İnşallah bunların yüzünden ülke olarak ağır bir imtihana tabi tutulmayız.
Ya Rabbi Bizden birtakım sefihlerin yaptıkları şey sebebiyle bizi helâk eder misin? Bu ancak Senin bir imtihanındır, bununla dilediğini saptırırsın ve Sen dilediğini hidâyete kavuşturursun. Sen bizim velîmizsin, artık bize mağfiret buyur ve bize rahmet et ve Sen mağfiret edenlerin en hayırlısısın. (A'râf Sûresi 155)

Hiç yorum yok:

İşe girerken torpil kimlerin aleyhine?

  2023'te 880.000 kişi işe girdi. Kamuda işe giren sayısı 100.000 bunun 30.000'i belediyelere ait Özel sektörde istihdamın %50...